Chakra’s

Kleur: Violet/Paars

Nummer: 7
Naam: Kruinchakra

Dit centrum is ‘afwijkend’ van de andere centra. Het ontvangt energie, de andere nemen energie op en verdelen die. Het kruincentrum zorg voor energiedoorstroming van het hele lichaam en zendt de energie doornaar de andere centra. Als je kruinchakra openstaat kan als vanzelf heldere (zuiverende)levensenergie naar binnen stromen. Als deze chakra geblokkeerd raakt, heeft men dikwijls last van hoofdpijn.

Kleur: IndigoBlauw/Donkerblauw

Nummer: 6
Naam: Voorhoofdchakra

Psychologisch gezien is het de chakra van het begrijpen waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Hiermee kun je ook je eigen blokkades voelen door naar binnen te kijken. Verder is dit ook de chakra van de intuïtie en het gevoel. Als dit centrum niet goed werkt, zijn er vaak concentratieproblemen, heeft men pijn boven de ogen. Soms voelt men een band om het hoofd.

Kleur: Blauw

Nummer: 5
Naam: Keelchakra
Deze chakra staat in verband met je fysieke stem en het vermogen jezelf en je emoties tot uitdrukking te brengen. Een voorbeeld van het voelen en werken van zo’n chakra zie je als je geëmotioneerd bent en je jezelf niet kan uiten. Je krijgt dan het gevoel dat je keel dichtgeknepen wordt. Het keelcentrum is verbonden aan een gebied dat de nek en het bovenste deel van de schouders omvat. Een geblokkeerd keelchakra uit zich dikwijls in gespannen nek en schouderspieren en klachten aan de schildklier en stem.

Kleur: Violet/Paars

Nummer: 4
Naam: Hartchakra

Deze staat voor diepere gevoelens, zowel de gevoelens voor jezelf, als die voor een ander. Als de hartchakra is geblokkeerd, heb je kans op een te hoge of een te lage bloeddruk, hartklachten of klachten aan de ademhalingsorganen.

Kleur: Geel

Nummer: 3
Naam: Maagchakra

Deze ligt in de buurt van de ‘plexus solaris’, ook wel de zonnevlecht genoemd. De psychologische functie van deze chakra omvat het verstandelijk redeneren en het vermogen om te maken en te doen. Het is de zetel van de gevoelens en de emoties die ik-gericht zijn. Vooral angst, verdriet, eenzaamheid, wanhoop en hoop, blijheid en depressie hebben met dit centrum te maken.
Het is tevens een krachtcentrum. Een niet goed werkende maagchakra kan een gevoel van uitputting geven of maagdarmstoornissen opleveren

Kleur: Oranje

Nummer: 2
Naam: Miltchakra

Ook wel het heiligbeenchakra genoemd. Hierin vinden veel processen plaats van emotionele aard, seksuele gevoelens bijvoorbeeld. Bij blokkade kunnen klachten optreden van de urinewegen, de milt en de lever.

Kleur: Rood

Nummer: 1
Naam: Stuitchakra

Deze chakra is belangrijk voor een goede basis hier op aarde, zoals zekerheid, veiligheid en levenskracht. Als deze chakra niet goed doorstroomd wordt, heeft men vaak last van faalangst, concentratieproblemen, depressies en koude voeten. Fysiek kunnen er dan klachten optreden zoals aambeien, constipatie en het niet goed functioneren van de voortplantingsorganen. Deze chakra is van groot belang voor de doorstroming van energie van beneden naar boven en de andere kant op, richting aarde.
De kleur van deze chakra is rood